DSC05980
DSC05981
DSC05982
DSC05983
DSC05984
DSC05985
DSC05986
DSC05987
DSC05988
DSC05989
DSC05990
DSC05991
DSC05992
DSC05993
DSC05994
DSC05995
DSC05996
DSC05997
DSC05998
DSC05999
DSC06000
DSC06001
01/22 
start stop bwd fwd
    

Οι μαθητές της Β΄τάξης του 1ου ΓΕΛ  την   Τρίτη  5/5/2015 συμμετείχαν σε ανοιχτή τηλεδιάσκεψη με το πρόγραμμα ΕΥ  ΖΗΝ  στο πλαίσιο ερευνητικής  εργασίας  για τη διατροφή με συντονίστριες  καθηγήτριες την κ.  Κατέρη  Α.  και την κ. Μαυρογεώργου  Ελ. Η τηλεδιάσκεψη με θέμα « Διατροφή και εξετάσεις» υλοποιήθηκε μέσω skype  στο  χώρο του εργαστήριου φυσικών επιστημών του σχολείου  με την τεχνική υποστήριξη του υπευθύνου του εργαστηρίου κ. Τσίνα  και έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές  που αυτόν τον καιρό προετοιμάζονται για τις εξετάσεις τους  να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της σωστής διατροφής στην υλοποίηση του στόχου τους.

     Η υπεύθυνη του προγράμματος  ΕΥ ΖΗΝ,  κ. Φιλίππου Χριστίνα, MSc, Διαιτολόγος ? Διατροφολόγος ,   παρουσίασε στους μαθητές μέσω  skype τα διατροφικά στοιχεία που στηρίζουν την υγεία των νέων  αλλά και τονώνουν, επίσης,  τις σωματικές και διανοητικές λειτουργίες τους,  ιδιαίτερα σε περιόδους πίεσης, όπως αυτή των εξετάσεων.  Επιπλέον, η κ. Φιλίππου τόνισε τη σκοπιμότητα υιοθέτησης των σωστών διατροφικών συνηθειών τόσο από μικρή ηλικία όσο και κατά την περίοδο της εφηβείας, όταν οι σωματικές ανάγκες των μαθητών είναι ιδιαιτέρως αυξημένες.

     Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν οι μαθητές,  αφού  παρακολουθήσουν την σχετική ενημέρωση, με τη συμβολή της  υπεύθυνης διατροφολόγου να έχουν απαντήσεις έγκυρες και επιστημονικά τεκμηριωμένες στα ερωτήματα και στους  προβληματισμούς τους σχετικά με τις τροφές, την ποσότητα τους , τη συχνότητα των γευμάτων  , τις ωφέλειες που προκύπτουν από την ποικιλία στις διατροφικές επιλογές τους, ώστε να μπορούν να διακρίνουν και τους κινδύνους που προκύπτουν από την κατανάλωση τροφών επιβαρυντικών για την υγεία τους.

    Με την ευκαιρία της εξ αποστάσεως  επιμόρφωσης  για τη διατροφή οι μαθητές ωφελήθηκαν διπλά διότι και απέκτησαν  χρήσιμες  διατροφικές οδηγίες  αλλά  και εφάρμοσαν   τις νέες μεθόδους κατάκτησης των γνώσεων  χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα  που προσφέρει  η  σύγχρονη  τεχνολογία  είτε για εξ αποστάσεως επιμορφωτικές ευκαιρίες είτε και για μορφές τηλεεργασίας, στοιχεία απαραίτητα για το μέλλον τους.